APK keuring

WANNEER EN HOE VAAK APK KEURING?

Het is belangrijk om te weten wanneer u uw auto moet laten keuren voor de APK, want zonder geldige APK keuring mag u de weg niet op. Doet u dit toch, dan riskeert u een boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd. Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto op tijd gekeurd is.

WANNEER MOET MIJN AUTO APK GEKEURD WORDEN?

Er zijn verschillende soorten auto’s en daarom zijn er ook meerdere regels rondom het keuren van de APK. Hieronder voor alle verschillende auto’s de informatie wanneer deze gekeurd moet worden.

Soort autoWanneer APK keuring?
Benzine auto of elektrische auto van na 1 januari 2005De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. 
Auto die rijdt op diesel of LPGDe eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar. 
Benzine auto of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar. 
Auto van 30 jaar of ouder1 keer per 2 jaar dient de APK plaats te vinden
Auto van voor 1960Uw auto hoeft niet meer naar de APK keuring